Eventyrkommunen i vakre Vesterålen

Bø kalles Eventyrkommunen og er kjent for sin vakre og allsidige natur. Med sin plassering på yttersida av Vesterålen mot vest og sør er det nærkontakt med havet på alle kanter, enten det er de smulere farvann mot øst eller det voldsomme storhavet mot vest og nord. De mange fjelltoppene er svært populære turmål både for lokalbefolkningen og for gjester som
er opptatt av naturopplevelser. Opplev hav, fjell, fiske, kultur og lokal mat.

Artikkeltema / kategori

Bø er gitt navnet Eventyrkommunen etter Regine Nordmanns forfatterskap og det er etablert en årlig kulturfestival "Reginedagan" - siste uken i juli hvert år. Kommunen har et museum og en er del av Nordlands skulpturlandskap. Skulpuren "Mannen fra havet" er plassert like ved museet. I nærheten er også et fotogalleri. I Hovden står RÆK II, en skulptur som er resultat av samarbeid mellom norske og islandske kunstnere. 

Havet gir

Bø er fra gammelt av en fiskerikommune og fortsatt er fisken viktig del av næringslivet her. Her er fiskebruk som tar imot leveranser særlig av skrei om vinteren. Det meste av skreien blir tørket og eksportert, men en del går til videre bearbeiding. Det er også lakseoppdrett i kommunen.

Turister kan fritt fiske med stang både i havet og i ferksvann. Enkelte steder må en ha fiskekort for ferskvannsfiske. Enkelte lokale gir tilbud om å ta med turister på båttur for å fiske.

Sykkeltur

Den som liker å sykle kan oppsøke steder og attraksjoner på en miljøvennlig måte. Kommunen er relaltiv stor i utstrekning, men veinettet ligger for det meste i flate partier av terregnet. Det er derfor ikke spesielt krevende å bruke sykkel på oppdagelsesferden. 

Fjellturer

Naturen er en kombinasjon av myrlendte områder og fjell som har bratt oppstigning. Alle som liker fjellvandring og toppturer har uendelig muligheter til å skue ut over et vilt og vakkert landskap av fjell og hav, kombinert med midnattsol - ja da har du en opplevelse som ikke glemmes. I det litt karrige landskapet er det planter som farger fjellsidene røde om høsten. Visit Vesterålen omtaler Vesterålen som hikersparadise. I 2019 gikk Lars Monsen to av sine fjellvandringer i Bø

En vakker ferieopplevelse - absolutt

Årstidene ytterst i vakre Vesterålen har sin egen sjarm. Mørketiden med sitt mystiske måneskinn eller nordlys som farer over himmelen, sommeren med lys døgnet rundt og midnattssol som en blir betatt av. Høsten med klar himmel og vakre farger i fjellet og våren som preges av stigende sol og naturens oppvåkning. Vel verdt et besøk.

Tove Elisabeth Johnsen
Båthavna i Hovden
Sjarker i havna en stille solrik dag
Eva Dolva
Torsk på hjell
Tørrfisk
Eva Dolva
Hikers paradise
Tehyrna
May-Liss Hansen
Utsikt fra fjellet
Selvågtinden
Tove Elisabeth Johnsen
Vakre strender
Kyststien - Åsansanden
Tove Elisabeth Johnsen
Utsikt mot Spjøten
Kyststien utsikt mot Spjøten
Tove Elisabeth Johnsen
Hikers paradise
Venninnetur - Utsikt fra Breitinden
Svein Inge Lundli
Sykkeltur i Bø i Vesterålen
Sykkelstopp i Hovden