Fisken rett fra havet til gryta

Lag ditt eget skreimåltid med fisk fanget på feltet rett utenfor Hovden. Lokal mat av ypperste kvalitet gir lovnad om en kulinarisk matopplevelse og forsterkes av visuelle opplevelser fra livet i havna og fra storhavet utenfor. En opplevelse som er vel verdt en tur til Frugga feriehus i fiskesesongen.

Fisk fra havet

Frugga feriehus har et god utstyrt kjøkken for å lage gode måltider av lokale råvarer. Med stang kan du lykkes med å få fisk fra moloen eller oppsøke lokale fiskere for å få fisketur ut i båt. Vil du ikke fiske selv kan du kjøpe fersk fisk når det er tilgjengelig eller fisk som er frosset umiddelbart etter landing. Frosset fisk fås i lokal butikk.

Hovden er kjent for sine gode havn og for sin korte vei til fiskefeltene utenfor. Den største fiskeaktiviteten er i februar og mars og frem mot påske. Det avhenger av når fiske "siger" inn på feltene. Det meste av skreien blir hengt på hjell og tørket. Noe av produksjonen saltes. Det meste av fisken går til europeiske land som Italia og Portugal. 

  • I perioder landes annen fisk som kveite, sei, breiflabb i mindre format.
  • Den lokale bedriften HovdenfiskA/S jobber aktivt for en bærekraftig produksjon i hele produksjonsprosessen fra fisken fanges på havet til den tilbys forbrukeren.

Ferskvannsfiske

Ønsker du å fiske i ferskvann er det muligheter i nærområdet midt mellom Nykvåg og Hovden. Det er svært populært fiskested i sommerhalvåret. I Straumevassdraget og Varpa må en løse egne fiskekort for fiske av sjøørret.

Tove Elisabeth Johnsen
Fyrlykt
Fyrlykt ved enden av moloen i Hovden
Tove Elisabeth Johnsen
Vinterfiske etter skrei
Fiskebåt på vei til fiskefeltet
Tove Elisabeth Johnsen
Fiskebåter om vinteren
Fiskebåter i havna
Tove Elisabeth Johnsen
Torsk på hjell
Torsk henger for å tørke
Tove Elisabeth Johnsen
Utsikt mot hav og fjell
Utsikt over innseilingen til Hovden havn