Om Frugga feriehus

Hovden ligger avsides til i en liten kommune i Distrikts-Norge, nemlig der veien slutter lengst nord i Bø i Vesterålen. Her står storhavet rett på, det er flotte sandstrender og flate fiskehjeller står som skulpturer i landskapet og bakom reiser spisse tinder seg 5-600 meter. Her kan du oppleve midnattssol om sommeren og nordlys om vinteren. Frugga feriehus ligger på kanten mot storhavet.

Historie

Hovden er et gammelt fiskevær som ligger tett opp til fiskefeltene utenfor Vesterålen. Her produseres tørrfisk i stor skala. I perioden januar-april er det vinterfiske med yrende liv med båter som går til fangstfeltet. Her er det kort vei til havets delikatesser - vinterskrei med lever og rogn og unge som skjærer torsketunger. Lokal kortreist mat.

Oppsøk Hovden, Bø i Vesterålen og opplev naturens raske skiftninger, lys og intense farger. Overgangene mellom årstidene, mellom lys og mørke har sine særegne farger. Mørketiden med nordlyset, høst og vinterdager med spektakulære røde, oransje og gyldne farger på himmelen. Like facsinerende er det med stormfulle dager hvor himmel og hav gir en palett fra hvitt frådende hav og blygrå fargetonertoner på himmelen. 

I april er lyset allerede sterkt og det går mot en tid med midnattssol. Naturen våkner langsomt med blomster som lyser opp mellom vissent gress og steiner. Dyr og fugler gjør seg bemerket og turgåere kan treffe både oter og rev eller ørn, måker, spove, tjeld eller skarv.  

Sommeren i Hovden er oftest kjølig, med høy himmel,  men kan også by på fine sommertemperaturer. De tre kritthvite strendene av koraller og skjell med blågrønt hav inntil ligger fristende for turer eller et kjølig havbad. 

Moderne fasiliteter

Midt i denne flotte naturen ligger Frugga feriehus, vendt med utsikt mot nord, havet, himmelen, midnattssolen eller nordlyset. En koselig base for venner eller familie, godt utstyrt for å tilberede det gode måltid, nyte utsikten, lese eller andre inne aktiviteter. Stell av klær og skotøy er tilrettelagt ved behov etter naturopplevelser i nærområdet eller fjellturer. I Frugga feriehus kan gjestene leie sykkel m/hjelm for korte eller lengre turer.   

Området rundt

Når en er i Hovden og vender blikket mot sør og vest kan fjellturer friste. I nærområdet er det flere fjell med varierende utfordringer. Fjell som Trollan, Selvågtiden og Trehyrna (5-600m) er de mest utfordrende, men på toppen belønnes en med en overveldende utsikt både over vesterålsfjellene og havet på samme tid. Mindre anstrengende turer er Buanfjellet eller Gardsnyket. 

For den som er interessert i stangfiske er det fri tilgang både ved sjøen i Hovden og i ferskvann like i nærheten. 

Eierne

Frugga feriehus er en familiebedrift, noen av oss har sine røtter i Bø kommune. Hovden er et sted hvor vi tilbringer tid uansett årstid og vi ønsker å dele den vakre og ville naturen med andre. 

John- Arve Johnsen
Hovden i Vesterålen
Malnesberget og Trollan i bakgrunnen