Velkommen til Hovden
i Bø i Vesterålen

Bo hos oss

Åpent
hele året

Små og store opplevelser i Bø i Vesterålen

  • Fjellturer

    Det fins mange fine turer i fjellet over hele Vesterålen, her har vi noen utvalgte i nærområdet.

  • Fiske – på havet og i ferskvann

    Lag ditt eget måltid med sjølfanget fisk. Har du lyst å prøve fiskelykken så har vi noen gode tips til deg.

  • Lokalmat

    I Vesterålen er vi opptatt av gode lokale råvarer og tar du turen til Bø kan du blant annet kjøpe fisk, diverse kjøtt av villsau, ost og smør fra lokale produsenter.

    Vi har også en rekke restauranter og kafeer i Vesterålen som tilbyr lokale produkter og serverer mat av lokale og kortreiste råvarer.

  • Midnattsol

    Hovden er en av de mest populære utfartsstedene i Bø dersom en vil oppleve midnattssolen. Midnattsola kan oppleves i perioden 23. mai – 23. juli. Ellers er det ganske lyst hele sommeren, så lange sommerkvelder som aldri tar slutt har vi mange av.

  • Nordlys Foto: Øystein-Lunde-Ingvaldsen

    Nordlyset

    Kommer du til Hovden i perioden august til mars, er det stor sannsynlighet for at du får oppleve nordlyset, Aurora Borealis. Her ute er det også lite lysforurensning, sånn at du vil se nordlyset ekstra godt, om det finner for godt å vise seg frem.

  • Opplev Vesterålen fra sykkelsetet

    Har du lyst å oppleve Vesterålen på sykkel? Vi leier ut sykler. Kommunen er relativ stor i utstrekning, men veinettet ligger for det meste i flate partier av terrenget. Det er derfor ikke spesielt krevende å bruke sykkel på oppdagelsesferden.

  • Fugle- og dyreliv

    I Hovden kan du møte dyr og se fugler som vil overraske deg. Den barske kystnaturen har paralleller med livet på fjellet. Det er ikke uvanlig å finne elg vandrende ute på moloen i Hovden og rypene tripper rundt hushjørnene. Samtidig treffer du kystens fugler og dyr.